Jasmina Cviljak

Kako odabrati obiteljskog fotografa za bebe i novorođenčad?

Danas je na tržištu velik broj fotografa koji će htjeti slikati vašu bebu ili novorođenčad. No nisu svi isti i nije svejedno za koga ćete se odlučiti. Za početak napravite uži izbor fotografa koji vam se sviđaju i onda ih nazovite 🙂 ! Vrlo je važno čuti svog obiteljskog fotografa ( ako se prvi puta susrećete s njim / njom ) jer ne paše svako svakome. Kada birate fotografa koji će slikati vašu obitelj, vrlo je važno da vam je osoba simpatična. Dalje vidite da vam se sviđa kako razgovara i da nekako kliknete pri tom prvom kontaktu.

Sigurnost na prvom mjestu!

No kada se radi o snimanju novorođenčadi, prvo i osnovno pravilo neka vam bude sigurnost vašeg djeteta. Provjerite gdje se fotograf kojeg želite uzeti školovao, tko su mu mentori, koje je spezijalizirane tečajeve za fotografiranje novorođenčadi završio. U tom segmentu fotografije, puno toga se ne vidi iz same slike. Izgleda kao da bebe, vise, lebde, same drže glavu u rukama i još puno takvih čarobnih poza no gotovo ništa od toga nije tako zaista i fotografirano. Radi se o kompozicijama u photoshopu s kojoma se dobiva privid toga što vi vidite, no za vrijeme snimanja dijete se uvijek podržava, ruke su uvijek u blizini i velik dio posla obavlja se u postprodukciji. To je važan dio na kojeg obavezno obratite pozornost.

Iskustvo je važno za svakog obiteljskog fotografa!

Ako se radi o starijem djetetu važno je da fotograf ima iskustva s djecom i da ih zna animirati što za nas s ove strane aparata znači totalno glupiranje. To je u ovom poslu tako…što got kod klinaca pali 🙂 ! ” Mama, kad će opet doći ona luda teta koja laje?” – jedan je od uobičajenih komentara mojih malih mušterija.

Opustite se i uživajte uz svog fotografa

Važno je da dobijte osjećaj da bi foto session s vašim fotografom moglo biti opušteno i nezaboravan događaj. Nakon odabira fotografa je na vama da  uživajte ! Snimanja s bebama ponekad dugo traju ali su uvijek zabavna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *