“Da mi je prije 11 godina netko rekao da ću dane provoditi popiškena i pokakana i još u tome uživati, mislila bih da je lud !”

“Vjerujem da život ima neki svoj plan za sve nas…mi moramo dati sve od sebe, truditi se ići u smjeru za kojeg vjerujemo da je ispravan ali ponekad jednostavno treba prepoznati kad ti život mahnito maše s jednog drugog puta. Po struci sam dip. Prof engleskog i francuskog no kako sam ravno nakon faksa odselila u Berlin gdje naša diploma nije bila priznata, završila sam u event menagementu i provela 4 godine brinući o holivudskim zvijezdama za vrijeme njihovog boravka u Berlinu. To je bio super posao, zanimljiv, uzbudljiv, uživala sam u njemu ….no radila sam 14 sati na dan i zaboravila kako mi muž izgleda a bilo je to i vrijeme kad smo i mi htjeli bebu. I tako sam sjela, pošteno posložila kockice u svom životu i rezultat je bio ovo što sam danas !

Najmlađi model imao mi je 26 sati !!! Ne mogu vam opisati koliko je to čarobno ! Kad ti se rode tvoja djeca osjećaji te toliko preplave da od silnog uzbuđenja pola toga zaboraviš. Ja sad tako uživam u tim malim ljudima držeći u rukama toliki potencijal, toliko puno SVEGA !

Prije 10 godina, kad sam s time započela u Zagrebu, svi su me u čudu gledali. To je tada bio još dosta čudan posao u Hrvatskoj a kamoli da su se fotografi spezijalizirali samo za to. Bilo mi je vrlo teško nagovoriti trudnice da se skinu i pokažu svoje trbuščiće a uvjeriti ih da njihove novorođene bebe treba fotkati u prvih 14 dana bio je totalni izazov ! Danas je to sve već puno lakše, usmena predaja napravila je svoje a i trendovi u Hrvatskoj su se promijenili i mlade mame su puno informiranije i otvorenije prema tome svemu. Najčešći problem danas je da mame neznaju da se novorođenčad treba fotografirati u privih 14 dana bebinog života i onda mi se prekasno jave. Sve one sklupčane poze gdje bebe spavaju u košarama i kantama moram raditi dok su još tako mali. Poslije više nisu tako uspavani i opiru se toj tipičnoj poziciji u kojoj su proveli 9 mjeseci u majčinom trbuhu.

Vani je potpuno normalno “iz rodilišta ” otići u foto studio, kod nas su mame tih privih dana još dosta vezane za svoj dom i poznato okruženje. Zato ja radim s mobilnim foto studijem i mogu ga postaviti gdje got mi paše jer vidim da je mamama tako lakše i ugodnije a onda su i puno mirnije i opuštenije. Isto tako mi je jako važno tate uključiti u fotkanje a njima je po 3 sata na 27 stupnjeva vrlo teško izdržati. Zato mi je zapravo super da se ja s bebom mogu povući u jednu sobu dok mama i tata imaju malo vremena za sebe ! “.

Obožavam svoj posao i neopisivo sam sretna što sam točno tu gdje jesam.

 

error: Content is protected !!