Jasmina Cviljak

Što treba pripremiti prije odlaska fotografu?

Jedno od najčešćih pitanja koje mi roditelji postavljaju kad se dogovaramo za foto snimanje je: ” A što mi moramo pripremiti?”.

Ja kao fotograf uvijek imam za svako foto snimanje sve što mi je potrebno ili u studiju ili sa sobom. Ali postoje smjernice koje uvijek dajem svojim klijentima. Jedno od klasičnih pitanja je “što obući ?”.

Što da obučemo za foto snimanje?

Po mojem mišljenju obiteljske fotografije su nešto što želite da dugo, dugo stoji na polici, zidu ili nekom drugom vidljivom mjestu. Stoga uvijek preporučam da se obuče nešto klasično. Najbolja varijanta je bijelo ! Bijelo odlično osvjetljava fotografiju, ne baca odsjaj na vašu kožu i uvijek je in !

Druga stvar – koja je mamama bitna – je šminka. Za ovu priliku, slobodno nabacite malo više šminke nego obično. Foto aparat gotovo da “jede šminku” pa je moj savijet uvijek malo jača šminka.

Donesite svoje najdraže predmete na snimanje

Sljedeća stvar koju volim napomenuti je da izvadite ili donesete na snimanje stvarčice koju su vama osobno drage ili za njih vežete neke bitne uspomene. Šlapice koje je heklala prabaka ili kapicu koju ste vi nosili na krštenju uvijek ću vrlo rado uklopiti u svako svoje snimanje i stvoriti time još posebnije uspomene.

U koje doba dana dogovoriti foto snimanje?

I na kraju, pazite u koje vrijeme dogovarate foto snimanje. Ovisno o dobi vašeg djeteta vrlo je različito dali na snimanje trebate doći s pospanim ili odmornim djetetom. Dok novorođenčad uvijek pokušavam uloviti pred spavanje stariju djecu želim uhvatiti situ i naspavanu. I za kraj… gotovo je nemoguće predvidjeti koliko dugo će foto snimanje s malom bebom trajati :). Ponekad smo gotovi za čas a ponekad stvar traje saaatima :). Zato nemojte za dan foto snimanja planirati nikakve druge fiksne termine, ostavite si vremena da budete opušteni i možete uživati u cijelom zbivanju ! Jer ….vjerujte…foto shooting s bebom je uvijek totalno zabavan :).

Dogovorite svoj termin ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *